Ikke la Korona stoppe dugnadaktiviteten!

Ikke la Korona stoppe dugnadaktiviteten!

Publisert av Elisabeth Aardal den 01.10.20.

Det blir litt annerledes i år pga korona, også for velforeningsarbeidet. Vi ser at enkelte arrangement utgår, og andre blir dyrere pga smittevernhensyn. 

Derfor ønsker VFU å være med å legge til rette for at velforeningene ikke skal måtte ta på seg for store kostnader for kjekke arrangementer i denne tiden. 

Derfor har vi økt arrangement-støtten for 1 arrangement per velforening til 4000 kr, normalt vil det være 1500 kr per arrangement. Dette kan man benytte seg av ut året. Informasjon om hvordan søke tilskudd til sosiale arrangement finnes under tilskudds-fanen.

Et arrangment som skaper litt hodebry mht korona er Halloween. Det oppfordres til ikke å gå dør til dør hos fremmede og spør etter godteri. For at flest mulig barn skal ha et tilbud, så kan velforeningene lage et arrangement for sine medlemmer. 

Vi har fått lov å dele hvordan Solandsbakken har løst sin Halloween feiring, som også er godkjent av smittevernlege Teis Qvale.

 

HALLOWEEN REBUSJAKT 2020

 

Solandsbakken velforeningen har lyst å foreslå en smittevennlig løsning på årets Halloween feiring. Vi invitere små og store til et rebusløp på Halloween med utdeling av godteposer for velforeningens medlemmer.

For barna er litt av sjarmen med Halloween å få ta på seg kostyme, gå ut i gatene og selvfølgelig få godteri. Vi kombinerer alt dette i vår løsning. Alle som melder seg på får utdelt et kart over området med 8 steder man må gå forbi med en bokstav lett synlig, slik at man slipper å røre på ting. Når man har sett alle 8 bokstaver og satt dem sammen til et ord. Går man til siste post og får utdelt en godtepose.

Smittevern regler endrer seg, men vi har planlagt for opp mot 200 personer på arrangementet. Påmelding via velforeningen sin side med navn. Dette sjekkes også når man henter godteposene.

Vi kjøper godteposer med godteri som er pakket inn. Passer på å levere dem ut på en forsvarlig måte. 

Vi har satt opp et tidspunkt for rebusløpet fra kl 17-20. Man går når man vil og den veien man vil. Dette for å unngå for mange folk på samme tid. Blir det fullt opp med påmelding, vil vi vurdere ulike bolker for å unngå trengsel. 

Ellers oppfordres det til 1 meter regel og følge de vanlige rådene mht smittehåndtering på FHI sine sider.